Kinderen laten huisdier keuren

KOUDUM

Dit jaar werd op zaterdag 10 september voor het eerst een gezamenlijke jongdierendag georganiseerd door zes kleindierverenigingen uit heel Friesland.

In totaal werden er 412 duiven, kippen en konijnen ingestuurd en door kundige keurmeesters gekeurd. De winnaar bij de jonge duiven werd Hendrik Gijzen uit Nijemirdum met een Duitse Schoonheidspostduif. Bij de 1-jarige duiven won Tj. de Vries uit Sneek met een Altenburger Trommelduif. Het mooiste konijn, een Klein Lotharinger,werd in de kooi gebracht door S Hillarides uit Franeker. Mooiste Grote Hoender werd een New Hampshire van S. Sinnema Leeuwarden en Mooiste Dwerghoen werd een Grubbe Baardkriel van M.Ykema uit Joure. Ondanks de warmte kwamen er vele bezoekers om de tentoongestelde dieren te bewonderen,

Voor de kinderen was er natuurlijk ook weer de huisdierkeuring. Alle meegebrachte huisdieren konden meedingen naar de eretitel het mooiste dier van Koudum. Na veel wikken en wegen werd door Keurmeester Tallinus Boschma en schrijver Jochum Ludema uit Koudum een prachtige en zeer lieve hond uitgekozen. Aan het baasje van de hond werd een mooie beker overhandigd. Verder kregen alle meegebrachte huisdieren als cavia’s, kippetjes en leuke knuffels een mooie oorkonde. Daarnaast kregen alle kinderen van de feestcommissie een lekker ijsje.


Auteur

Redacteur