Laatste weekeind kunstexposities in Goënga

Goange

Het weekeind van 10 en 11 september is het vierde en tevens laatste weekeind van de “Byldeslinger troch Goaiïngea.” Vijftien Friese beeldend kunstenaars hebben in totaal 49 kunstwerken gemaakt met brons, marmer, graniet, hard steen, Corten staal, roestvrijstaal, roestijzer, plaatijzer en glas in de tuinen van de bewoners van het dorp ten toon gesteld.

Hierdoor is een ware slinger van zeer verschillende kunstwerken door het gehele dorp heen gevormd. Deze byldeslinger is hiermee een prachtige aanvulling op de expositie van de schilderijen van Aky de Zwart die gelijktijdig in de kerk gehouden wordt. Beide expedities samen nodigen uit voor een inspirerende wandeling door het pittoreske terpdorpje. Tijdens de rondgang maakt u kennis met de werken van de kunstenaars Jaap Sipma, Jan Ketelaar, Nicolette Veldhoen, Hans Jouta, Hilly Hoitema, Bram de Smit, Ada Stel, Lieuwe Bouma, Rini van Dam, Jan Osinga, Imke Meester, Lida Boonstra, Christien van Aken en Peter Vormer. De onlangs fraai gerestaureerde kerk van 1758 is als onderdeel van het Iepen Tsjerkepaad tijdens de middaguren van 14.00 tot 17.00 uur geopend voor een verdere bezichtiging.

Auteur

redactie