Rienster Rikkers palingrookkampioen

Tjalleberd

 De Rienster Rikkers veroverden zaterdag de titel Fries Kampioen Palingroken 2016 tijdens het FK Palingroken in Tjalleberd. Van de 54 deelnemers werd hun paling als beste beoordeeld door de jury.

Maar daar bleef het niet bij. De op drie tonnen rokende Rienster Rikkers  wonnen naast de kampioenstitel nog een tweede en vijfde prijs. Daarnaast kregen de rokers de eerste prijs voor het schoonste geheel met de aankleding van hun rokersgeheel. De Rienster Rikkers is een rokersgezelschap uit Rien dat bestaat uit Jan Spannenburg, Paul de Bruin, Douwe van der Weide, Reinder de Jong en Klaas Bakker. De afgelopen jaren zat het gezelschap met haar paling vaak bij de eerste zes, de kampioenstitel mochten ze één keer op naam schrijven in 2005. Het FK Palingroken werd dit jaar voor de 23e keer georganiseerd. Nieuw dit jaar was dat elke roker voorafgaand aan de wedstrijd met 10 palingen bij de organisatie langs moest, waar de palingen worden gemerkt met nummers die zijn verbonden aan de roker. Waar de rokers voorgaande jaren een vrije keuze hadden welke gerookte paling uit de ton naar de jury ging, was deze keuze nu beperkt tot de 10 palingen met een nummer, waarvan er 5 naar de jury moesten.

Auteur

redactie