Friese Madonna's in Kunst & Colf

Oudemirdum

Evert van Hemel exposeert zijn schilderijen, Friese Madonna's, van 1 september tot en met 31 oktober in Galerie Kunst & Colf aan de Sminkewei 10 in Oudemirdum.

  Evert van Hemert heeft wat met vrouwen. Zij zijn het geliefde onderwerp van  zijn kunsten. In zijn werk of het nu beelden zijn of schilderijen-  Van Hemert houdt volstrekt vast aan zijn eigen maatvoering. De hoofden en borsten klein en de dijen en benen zijn meestal volumineus met kleine voeten in schoenen met hak. Bijzonder zijn z’n portretten, vaak voorzien met iets op haar hoofd: een vogeltje, een vergiet of een aureool. Ze stralen iets vragends, liefelijks, verleidelijks uit. Bij nadere beschouwing zie je dat Van Hemert van “zijn”  vrouwen houdt en ze vereert, vandaar de titel Friese Madonna’s.  Fries omdat Van Hemert zich al sinds jaar en dag in het Friese Kolderwolde verschanst.   De galerie is dagelijks open van 10.00 - 17.00 uur.

Auteur

redactie