Bijzonder orgelconcert Liuwe Tamminga

Sandfirden

In het kerkje van Sandfirden is op zondag 14 augustus om 15.00 uur een bijzonder orgelconcert van organist Liuwe Tamminga.

Organist is Liuwe Tamminga, in het dagelijks leven organist van de Basilica di St.Petronio te Bologna. Tamminga wordt gezien als een van de grootste kenners op het gebied van de Italiaanse orgelmuziek uit de 16 e en 17 e eeuw. Hij maakte vele cd’s met muziek van beroemde componisten onder andere van Cavazonni en Mozart. In 2008 maakte hij drie cd’s met muziek van componist Fiorenzo Maschera, de orgels op de Canarische Eilanden en Giacomo Puccini. Ook speelt Liuwe Tamminga regelmatig met diverse ensembles en krijgt uitnodigingen om masterclasses te geven aan Conservatoria in heel Europa. Op verzoek van het Koninklijk huis verleende hij medewerking aan de uitvaartdienst van Prins Claus. Zijn drukke concertpraktijk brengt hem overal in Europa en ook in Verenigde Staten en Japan.

Auteur

Joshi Kuiper