Toporganist in Friese Orgelweek

SLOTEN

Tijdens de Friese Orgelweek (de eerste week van augustus) zal de Finse toporganist Marko Hakanpää op dinsdag 2 augustus optreden in de Grote Kerk in Sloten.

Marko Hakanpää (1970) heeft orgel gestudeerd op de Sibelius Academy in Helsinki in 1996 en heeft zijn Master of Music gehaald in 1998 onder prof. Kari Jussila. Marko heeft deelgenomen aan verschillende master classes. Hij heeft als organist geconcerteerd in Finland, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Groot Brittannië, België, Estland, Duitsland, Nederland en Italië. Marko Hakanpää is sinds 1998 kerkmusicus in de St. Michael’s parish in Turku en directeur muziek sinds 2010.Hij houdt deze zomer zijn derde concerttour in Nederland. Naast dat Hakanpää zijn kunsten vertoond in Sloten zal hij op donderdag 4 augustus optreden in de Koepelkerk in Witmarsum.

Auteur

Joshi Kuiper