Fietsexcursie door natuur Gaasterland

Rijs

It Fryske Gea houdt zondag 31 juli van 9.30 tot 12.30 uur een fietsexcursie door de natuur van Gaasterland.

Bossen, meren, adembenemende vergezichten en een glooiend landschap. Dat is Gaasterland in een notendop. De sfeer van deze hoek van Fryslân tussen de IJsselmeerkust en de Friese meren is bijzonder. Het glooiende landschap van Gaasterland werd gevormd in de voorlaatste ijstijd (Saalien). In deze ijstijd werd door het landijs keileem opgestuwd en de keileemruggen gevormd. Geniet tijdens de fietstocht van de slingerende bospaadjes, de vergezichten over het boerenland en de vele vogels langs de IJsselmeerkust. Er is tijdens of na de excursie de gelegenheid om op eigen kosten ergens koffie/thee te drinken. Aanmelden kan tot een werkdag van tevoren 12.30 uur via het hoofdkantoor van It Fryske Gea, tel: 0512-381448 of via www.itfryskegea.nl.  

Auteur

Joshi Kuiper