Heeg in teken van Timmerdorp

Heeg

Kinderen uit Heeg en omliggende dorpen gaan op vakantie vanaf vandaag tot en met vrijdag bij het Timmerdorp Heeg. Het Timmerdorp wordt gehouden op de nieuwe ijsbaan bij de Passantenhaven.

Dit jaar in het animatieprogramma onder meer zeilen met de Tjottervloot Heeg. Het Timmerdorp heeft dit jaar het thema 'vakantie'. Er doen 150 kinderen van 8 tot 12 jaar mee. Zij hebben zich opgegeven via een digitale mogelijkheid. Binnen drie dagen was het Timmerdorp Heeg volgeboekt. De kinderen gaan de hele week hutten timmeren met als thema “Vakantie” en nemen deel aan een gevarieerd animatieprogramma met als klapstuk zeilen met een Tjotter. Op de ijsbaan van het vernieuwde evenementen terrein nabij de Passantenhaven staat een grote tent en is er ruimte ingericht waar de kinderen hun hutten en andere bouwsels kunnen timmeren en zagen. Bijzonder is dat dit jaar een groot aantal jongeren deelneemt als maatschappelijke stage die, onder toeziend oog van volwassen vrijwilligers, de kinderen begeleiden.  

Auteur

Joshi Kuiper