Oranjefeesten in Gauw

Gauw

De Oranjefeesten van De Lege Geaen worden van donderdag 14 tot en met zondag 17 juli gevierd met het thema carnaval.

Op donderdagavond om 20.00 uur wordt het feest gestart met een carnavalsoptocht door het dorp. Vrijdag wordt er overdag gekaatst en ’s avonds is er cabaret van Theaterduo Klún en Knoffelhakke. Om 22.00 uur gaat het feest weer los met Johannes Rypma en zijn band The Bounty Hunters. De volgende dag zijn er zeskampactiviteiten en de dag wordt om 20.00 uur afgesloten met troubadour Bruno Rummler. De doelgroep voor dit feest in enorm uitgebreid nu Gauw door de fusie bij de gezellig grote gemeente Súdwest Fryslân hoort. Want niet alleen de inwoners van Gauw zijn welkom op dit feest, maar iedereen van jong tot oud is van harte welkom. Het is een enorme trend om producten uit eigen streek te eten en ondernemers in eigen regio te steunen. Daarnaast wordt ieder jaar het Oranjefeest van De Lege Geaen gevierd om de zomervakantie met elkaar in te luiden.

Auteur

Joshi Kuiper