Titelstrijd “Maestro van Oudega”

Sneek

Een kwartet bekende Oudegasters zonder dirigeerervaring strijdt morgen 8 juli om de titel “Maestro van Oudega”.

Tijdens het concert zullen de vier kandidaten de uitdaging aangaan met Fanfare “Eendracht Maakt Macht” Oudega (SWF) een vrij werk en een verplicht werk tot een goed einde te brengen. Ze komen niet onvoorbereid voor het orkest, de eerste kneepjes van dirigeren is hen bijgebracht, ze hebben kort gerepeteerd met het orkest en thuis is ook het nodige huiswerk gedaan. Een deskundige jury zal de prestaties beoordelen. De kandidaten zullen ze ondervinden dat dirigeren nog niet zo makkelijk is. Want hoe reageert het orkest als de kandidaat heel langzaam of juist heel snel dirigeert? En lukt het om het werk tot een goed einde te brengen? De titel “Maestro van Oudega” is morgen vanaf 20.00 uur in MFC It Joo in Oudega.

Auteur

redactie