Klompkesile en braderie in Gaastmeer

Sneek

Gaastmeer staat zaterdag 2 juli in het teken van twee zomerse evenementen georganiseerd: een braderie en een wedstrijd klompkesîlen.

De braderie zal van 10.00 tot 17.00 uur gehouden worden op de Munkedyk. Verschillende particulieren en marktkooplui zullen hun waren te koop aanbeiden, waaronder biologische producten, resultaten van kunstnijverheid, boeken, enzovoort. In de kerk zal een kunsttentoonstelling en –verkoop gehouden worden. ’s Middags om 14.00 uur wordt bij de brug de wedstrijd Klompkesîlen om de Grote Prijs van Gaastmeer verzeild. De wedstrijd met officiële IFKK-zeilklompen is bedoeld voor jongens en meisjes tot en met 15 jaar. Het belooft weer een spannende wedstrijd te worden met een groot deelnemersveld. Er zijn nu al meer dan 20 inschrijvers en inschrijven is nog mogelijk tot een half uur voor de wedstrijd. Deze feestelijke dag wordt de avond tevoren door de Gaastmeerder muziekvereniging Concordia samen met het duo Grytz & Grize, ingeluid met een vrolijk openluchtconcert op een ponton in de haven, bij de brug. Aanvang 20.00 uur.

Auteur

redactie