Lezing Willem Jan Otten in Sneek

Sneek

  Schrijver Willem Jan Otten houdt op dinsdag 24 mei om 20.15 een lezing in het koor van de Martinikerk in Sneek.

Otten staat garant voor een veelzijdig oeuvre van poëzie, verhalend proza, toneel, kritieken en essays. Otten is gehuwd met de schrijfster Vonne van der Meer. Hij groeide op in de Amsterdamse Rivierenbuurt en in Laren (NH). Otten is eredoctor van de Universiteit van Utrecht. In 1973 debuteerde hij als dichter met de bundel Een zwaluw vol zaagsel. Na het verschijnen van zijn roman Ons mankeert niets in 1994 raakte Otten betrokken in de discussie over het euthanasievraagstuk. Naar aanleiding van zijn bekering tot het katholieke geloof, publiceerde hij in 1999 Het wonder van de losse olifanten, een rede tot de ontwikkelden onder de verachters van de christelijke religie. In 2004 verscheen zijn roman Specht en zoon, die in 2005 bekroond werd met de Libris Literatuur Prijs. In deze roman vertelt Otten het verhaal van portretschilder Felix Vincent die van een rijke industrieel de opdracht krijgt zijn gestorven zoon te schilderen. Specht en zoon is opgenomen in de canon van de christelijke literatuur. Willem Jan Otten ontving in 2014 de P.C. Hooftprijs. In de vastentijd van 2015 verscheen iedere twee weken een filmessay van Otten in het dagblad Trouw. Daarna volgde de bijbehorende filmvertoning met een gesprek in De Balie in Amsterdam. Deze avond in Sneek wordt georganiseerd in samenwerking met de Stichting Literaire Activiteiten in Sneek. I.v.m. de planning van de ruimte is reservering zeer gewenst bij mevrouw Sytske Sterk, telefoon 0515-411489, email: w.p.sterk@hetnet.nl  

Auteur

redactie