Vandaag zomers warm

Sneek

Het verschil met ruim een week geleden kan bijna niet groter zijn. Toen sneeuwde het nog in het land en vandaag wordt het landinwaarts zomers warm. MeteoGroup verwacht in ieder geval in Brabant en Limburg middagtemperaturen rond 25 graden, in de rest van het land is het met 22 tot 24 graden nauwelijks minder warm. Daarbij schijnt de zon onafgebroken.

Onder invloed van een hogedrukgebied boven Scandinavië is de wind bij ons de komende tijd zuidoostelijk en daarmee wordt droge en warme lucht vanuit Centraal Europa aangevoerd. Bewolking maakt vrijwel geen kans en de aangevoerde lucht wordt steeds warmer. In het weekend arriveert de warmste lucht en wordt het op uitgebreide schaal 25 of 26 graden. En ook begin volgende week houdt het zomerse lenteweer volgens MeteoGroup aan.

Auteur

redactie