Relaxte spanning in Heeg

Sneek

De 24ste Heechspanning bracht vandaag opnieuw veel muziek, theatrale straatartiesten, de vertrouwde kindervrij- en creatiefmarkt, truckfood en vooral relaxt rondstruinen en chillen in de Heegse dreven.

De weergoden waren Heechspanning erg goed gezind. Honderden belangstellenden kwamen naar de vertrouwde podia op de Tsjerkesleatswei, Loswal, Foekema, de Koaldyk, Jonas in den Walvis/de Syl, Talmastate, Lands Welvaeren, de Watersport, Ald Wal en It Heechhûs vol nieuwsgierigheid naar het programma dat de in 1993 in het leven geroepen Stichting Straatfestival Heechspanning uit de hoge hoed toverde. Hoogdravend was het allemaal niet, maar de kleine kunst van onder andere de straatartiesten Kirkas Gilamesh, Blurp, Fabuloka en Verkeerd Verbonden wordt in Heeg al snel gewaardeerd waar sfeer en gemoedelijkheid garant staan voor een gezellige middag en -avond. Wat dat betreft vallen bijvoorbeeld een Putkapel, de Martinio's of de Rotterdamse Flamingo's prima in de smaak. Lichtelijk gemor was er daarentegen bij een van de optredens van Twarres dat, na de mislukte rentree voor de televisiecamera's van De Wereld Draait Door, bij  Lands Welvaeren het geduld van het verwachtingsvolle publiek erg lang op de proef stelde met het stemmen van de nieuwe gitaarsnaren. Het gepiel met het instrumentarium nam veel meer tijd in beslag dan de uiteindelijke drie nummertjes die Mirjam Timmer met de broers Kristian en Julian Dijkstra ten gehore brachten. Het Heechspanningspubliek is relaxt maar er zijn grenzen.      

Auteur

redactie