Patyna en Antonius winnen innovatietrofee

Sneek

 Maaltijdservice Patyna & Antonius heeft met het Smaakpaspoort de foodcare innovatietrofee 2016 gewonnen. Dat is op woensdag bekendgemaakt door het organiserende foodcare professionals op de beurs Welkom in de Zorg in Jaarbeurs Utrecht.

Juryvoorzitter Kees Theeuwes omschreef het winnende Smaakpaspoort als ‘het ultieme middel’ om patiënten die een kuur hebben ondergaan of ouderen die kampen met  smaakverlies beter te laten eten. Met behulp van smaaksturing, afgestemd op het individu, slaagt Maaltijdservice Patyna & Antonius erin om deze cliënten weer aan het eten te krijgen. Souschef Jan Brinksma nam de prijs bij afwezigheid van Thijs Geerdink, hoofd van de centrale keuken, in ontvangst. Uit zijn toelichting bleek dat het Smaakpaspoort levensreddend kan zijn. Hij verstrekte een voorbeeld. Een bewoner van een verzorgingshuis was te veel afgevallen om zijn volgende  kuur te ondergaan. Dankzij smaaksturing en het Smaakpaspoort groeide hij vier kilo in drie weken. Brinksma: ,,Het gevolg was dat hij sterk genoeg was om de volgende kuur te ondergaan. De man heeft de kuur goed kunnen afmaken. Daar doen we het allemaal voor."  

Auteur

Joshi Kuiper