,,Iedereen begint hier met hartrevalidatie”

Sneek

Tijdens een jarenlang verblijf in Amerika ontdekte Marike Knoppers de opvoedwijze ‘Love and Logic’. Terug in Nederland ontwikkelde ze haar eigen ‘MENS’ methode. Een gesprek over gymtassen, autonomie en samen delen.

Zelden zo’n enthousiast mens ontmoet als Marike Knoppers. Ze praat makkelijk en snel. Lacht uitbundig. Haar ogen fonkelen als ze het over haar vak heeft en haar eigen bedrijf NUopvoeden. ,,Ik geef hier aan huis lezingen over opvoeden en bied tevens een cursus aan bestaande uit zeven lessen”, legt ze uit. ,,Het eerste dat ouders in de sfeer proeven is dat er geen goed of fout bestaat in opvoeden. Het zijn allemaal liefdevolle mensen die ook weer een product zijn van hun ouders. Ik vraag ze of ze kunnen zijn met wat er op dit moment is. Boosheid, onmacht, frustratie. En durven ze dat ook hardop in de groep te zeggen? Ouders denken te veel in resultaten en minder in onderliggende processen". Lees het hele artikel vandaag in het Sneeker Nieuwsblad.  

Auteur

redactie