Parijs-Rotterdam voor goede doel

Sneek

Anneke IJntema is half mei een van de acht hardlopers die namens Team-Friesland meedoen aan de Roparun, een loodzware 48-uurs estafetteloop voor het goede doel van Parijs naar Rotterdam.

De sportieve Sneekse die als secretaris van LTC Nomi ook geregeld op de tennisbaan is te vinden en ook nog handbalt heeft inmiddels de noodzakelijke trainingkilomers in de bagage. ,,,Ik streef er de laatste maanden naar om minimaal drie keer per week minimaal 12 tot 15 kilometer per keer te lopen. Een goede voorbereiding is een must”, weet ze uit ervaring. Ze doet het eerstkomende Pinksterweekend namelijk voor de vijfde keer mee aan 520 kilometer lange tocht van de Franse hoofdstad naar Nederlands grootste havenstad. ,,Het is een avontuur voor het leven, een soort virus. Als je dit evenement een keer beleefd hebt, raak je er door besmet. Dan wil je weer meedoen. Naast het presteren voor het goede doel is het namelijk ook een heel sfeervol gebeuren. De Slachtemarathon in het groot? Ja, zo zou je het een beetje kunnen omschrijven”, lacht Anneke die op een feestje onlangs ook de gerenommeerde wedstrijdloopster Ylona Kruis enthousiasmeerde. De Ysbrechtumse oud-winnares van onder andere de Slachtemarathon maakt nu deel uit van het sinds 2012 bestaande team Friesland. De Roparun is als langste estafetteloop van Europa al jaren een succesvol sponsorevenement, waarbij in teamverband een sportieve prestatie geleverd wordt om geld op te halen voor mensen met kanker en hun naasten. Lees het hele artikel vandaag in het Sneeker Nieuwsblad  

Auteur

redactie