Nieuwe beurs voor zestigplussers

Sneek

De tennishal aan de Molenkrite in Sneek is vrijdag 20 en zaterdag 21 mei het decor van een groot opgezette beurs voor zestigplussers. Initiatiefnemers zijn communicatiebureau Zus & Zorg uit Sneek en het eveneens uit de Waterpoortstad gevestigde BC Uitgevers bv, uitgever van onder andere het Vitaal Journaal.

De organisatie zet de beurs zo breed mogelijk in volgens het principe “voor elck wat wils”. Men kan terecht voor informatie over zorg, welzijn, gezond eten en leven, bewegen, reizen, recreëren en sport. Kortom alles wat een zestigplusser bezighoudt. Alle belangrijke partijen die veel met zestigplussers te maken hebben zullen acte de présence geven. Zo is de gemeente SWF aanwezig en zullen partijen als Zorggroep Patyna, Timpaan Welzijn, de Antonius Zorggroep en zorgverzekeraar De Friesland eveneens niet ontbreken. Volgens Digna Schoonen van de organisatie wordt het beslist niet een kwestie van alleen langs de stand lopen. ,,Er zijn tal van speciale activiteiten zoals fitnesstests, e-bike proefritten, een speedspreekuur van zorgverleners, kookdemonstraties, lezingen en workshops en nog veel meer. Inmiddels hebben zich via-via twintig standhouders aangemeld, maar we moeten nog beginnen met het benaderen van bedrijven die de zestigplusser ook als doelgroep hebben. In totaal is er ruimte voor circa vijftig bedrijven.” Om de beurs zo laagdrempelig mogelijk te houden is de toegang voor de bezoekers gratis. Medeorganisator Mariska Meijer: ,,We rekenen op een paar duizend bezoekers over twee dagen. Mensen uit Sudwest Fryslan, maar ook vanuit andere Friese regio’s is men van harte welkom. Om teleurstelling te voorkomen moeten de bezoekers zich via de website aanmelden. Mensen die horen van het initiatief tonen zich enthousiast. We willen bezoekers een informatieve, maar ook een leuke dag uit bieden. De beurs is volledig rolstoel- en rollator-vriendelijk en er is een groot terras waar mensen tussentijds kunnen uitrusten om te genieten van een kopje koffie en een broodje”. Aanmelden voor de beurs kan via www.gezonderouderworden.nl  

Auteur

Joshi Kuiper