Lezing nationale landschap in Westhem

Westhem

Prof. Dr. Ir. Theo Spek verzorgt op dinsdag 15 maart, tijdens de slot- en netwerkmiddag van ‘Ambassadeur van het Nationaal Landschap’, een lezing. De hele middag duurt van 13.00 tot 18.00 uur en wordt gehouden in de Pollepleats in Westhem.

Tijdens de middag worden de certificaten en gevelbordjes uitgedeeld aan de zesde lichting cursisten. Het officiële gedeelte van de middag wordt afgesloten met een lezing door prof. dr. ir. Theo Spek, hoogleraar Landschapsgeschiedenis met een verdiepende lezing over de Nederlandse landschappen in het algemeen en het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân in het bijzonder. Maar liefst 28 cursisten hebben zich dit jaar ingeschreven voor de cursus Ambassadeur Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân. De cursus die oorspronkelijk is opgezet voor toeristische ondernemers en aanverwante organisaties is dit jaar ook toegankelijk voor eenieder die interesse heeft in Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân. Tijdens de slotbijeenkomst presenteren de cursisten hun eindopdracht, een historisch onderzoek naar een zelf gekozen locatie in het Nationaal Landschap. De slot- en netwerkmiddag staat naast de presentaties in het teken van het netwerken. Alle lichtingen ambassadeurs, straks zijn dat er zo’n 110, worden hierbij uitgenodigd.

Auteur

Joshi Kuiper