Martens Cantorij in Oosthem

Oosthem

De Martens Cantorij Scharnegoutum treedt zondag 13 maart om 15.30 uur op in de Johanneskerk in Oosthem.

Het concert heeft het thema ‘Stilte in muziek’. Dit kan ervaren worden in de rustmomenten in muziek. In de uit te voeren werken gaat de Martens Cantorij deze aspecten te realiseren. Er klinken koorwerken van Eric Whitacre, Morton Lauridsen, Jean-Philippe Rameau, Joseph Rheinberger, Jan de Jong, Gerben van der Veen en Sjoerd van der Veen. Naast de koorwerken klinken er instrumentale stukken van onder andere Johann Sebastian Bach en Astor Piazolla voor saxofoon en piano. Een extra aspect in dit concert vormt de afsluiting van ons XL project. Bij twee koorwerken van de Amerikaanse componist Eric Whitacre hebben zich extra koorzangers aangemeld om deze werken met de Martens Cantorij te zingen zodat een koor wordt gevormd van ongeveer 50 koorzangers. Dit onder het motto “samen staan we sterker”.

Auteur

Joshi Kuiper