Zondagmiddagconcert in Goënga

Goënga

ËNGA – Het collectief Dixie Doodle treedt zondag 28 februari om 15.00 uur op in het kerkje in Goënga.

De muzikanten van Dixie Doodle delen een passie voor de muziek van het  Zuiden van de Verenigde Staten, dat door de eeuwen heen een smeltkroes van verschillende culturen is geworden. De regio staat bekend als Dixie en is de bakermat van talloze muziekstijlen, zoals blues, country, cajun en bluegrass. Dixie Doodle bestaat uit: Wyger Smits: zang en gitaar, Johanna Hamstra: banjo en zang, Wander van Duin: contrabas en zang en de Sneekers Henriëtte Meijer-de Witt: zang, en Skelte Heeringa: fiddle en zang. In allerlei andere combinaties spelen zij met verschillende andere muzikanten op binnen- en buitenlandse festivals. Speciaal voor de samenstelling van Dixie Doodle hebben zij gekozen voor een lossere opzet met een akoestisch repertoire; swingend gespeeld en met scherpe samenzang. Traditionals, eigen werk en songs van onder andere Old Crow Medicin Show, Bob Dylan, Neil Young en Steve Earl worden met aanstekelijk enthousiasme gebracht. Naast hun optredens hebben zij voor de liefhebbers van country en blues verschillende CD’s op de markt gebracht.

Auteur

Joshi Kuiper