Friese Modelbaan Club tijdelijk in Sneek

Sneek

Met meer dan 100 leden is de Friese Modelbaan Club in Leeuwarden een van de grootste van Nederland. Over twee jaar moeten ze hun huidige locatie in Leeuwarden verlaten. In maart zijn de modelbaners uit Leeuwarden tijdelijk in Sneek te gast bij het Nationaal Modelspoor Museum.

Meer dan honderdvijftig meter spoor, bruggen, bovenleidingen en stootblokken moeten in twee weken een grote werkende modelbaan worden. Met een lengte van zeventien meter wordt het de grootste modelbaan die ooit in Sneek te zien is geweest. Om alles op tijd klaar en werkend te krijgen, bouwen de leden van de FMC dagelijks in het leegstaande gedeelte van het station in Sneek. Op 27 februari zullen de voorzitters van de FMC en het modelspoormuseum de baan feestelijk openen. Tot en met zondag 13 maart is de baan voor iedereen te bewonderen. Toegang tot de baan is gratis voor iedereen die een geldig toegangskaartje voor het museum heeft. Op de foto werken aan 150 meter spoor. Foto Jan Willem van Beek

Auteur

redactie