3500 items tijdens februariveiling Ald Fryslân

IJlst

Veilinghuis Ald Fryslân in IJlst heeft tijdens de februariveiling 3500 items om te veilen.

Bijzonder in deze veiling is het aanbod van Friese klokken, onder andere ‘kortstaarten’ of ‘dikkoppen’, waarvan één met scheepjesmechaniek en twee met Amsterdamse kop. Fries schippertje en een Fries kerfsnede miniklokje van Lemster aardewerk. Ook noemenswaardig is de stoelklok met carillon van klokkenmaker Christiaan van der Klaauw. En er is een fraai staand horloge Amsterdam. Een mooi schilderij in deze veiling is het schilderij olieverf op paneel van J. Voerman (schilder van de IJssel) ‘Gezicht op Hattem’. We veilen vijf schilderijen van Johan Miedema; dit was de zoon van Rein Miedema. Een aquarel van M. de Jongere ‘Rotterdamse haven’. Stilleven van Martin Sijbesma. Ook diverse antieke 17e en 18e eeuwse stads- en landkaarten zijn de moeite waard. Er worden kijkdagen gehouden op: vrijdag 12 februari van 10:00-21:00 uur, zaterdag 13 en zondag 14 februari van 10:00-17:00 uur. Tijdens deze kijkdagen kunnen de veilingitems onbeperkt bekeken worden. De veilingavonden zijn op: maandag 15, dinsdag 16, donderdag 18, vrijdag 19, maandag 22, dinsdag 23 en donderdag 25 februari. De zaal is geopend vanaf 18:45 uur; aanvang veiling: 19:15 uur. De catalogus en de foto’s van alle kavels zijn te bezichtigen op onze website www.aldfryslan.nl.

Auteur

Joshi Kuiper