Band Soundboxx op VERS! dankzij jamLink

Sneek

Bandleden van Soundboxx gaan tijdens VERS! vanaf twee locaties met elkaar spelen. Een deel bevindt zich bij Kunstencentrum Atrium, de anderen zijn in brasserie De Koperen Kees in Sneek. Soundboxx gebruikt voor het bijzondere optreden een Skype-beeldverbinding en een jamLink voor kraakhelder geluid zonder vertraging.

Via grote schermen is het optreden op beide locaties te volgen. Kunstencentrum Atrium biedt met deze techniek sinds kort muziekles op afstand aan: Distance Learning. Het optreden begint om 20.00 uur. De twee groepjes bandleden van Soundboxx kunnen elkaar zien dankzij Skype. Om samen te spelen, gebruiken ze op beide locaties een ‘magisch’ blauw kastje: de jamLink. Deze online audiointerface zorgt voor een uitstekende audiokwaliteit zonder vertraging. Hierdoor is samen spelen tot op een afstand van wel duizend kilometer mogelijk. Met dezelfde technische middelen is het sinds kort bij Kunstencentrum Atrium mogelijk om op afstand thuis muziekles te krijgen, waarbij de docent en leerling met elkaar kunnen spelen. Dit is uniek in Nederland. Naast deze mogelijkheid om interactief contact te maken, wordt gebruik gemaakt van lesvideo’s. ‘Distance Learning’ is bij Kunstencentrum Atrium mogelijk bij de lessen gitaar, basgitaar, jazzpiano, keyboard en zang. Meer informatie: www.atriumsneek.nl/distance-learning. In Soundboxx spelen leerlingen van Kunstencentrum Atrium. De talentvolle jazz-, funk- en soulformatie bestaat uit: Elbrich van Stralen (piano), Jasper Bok (basgitaar), Wessel Feenstra (gitaar), Steven Reinink (trompet), Michiel Vossenberg (saxofoon), Jeline Weening (saxofoon), Jeroen Bakker (saxofoon), Zorin Wijnands (drum) en Rebecca de Vlugt (zang). Soundboxx is voormalig prijswinnaar op het Prinses Christina Concours Jazz en speelde op vele locaties, waaronder City Jazz in Leeuwarden en bij het programma Noarderwyn (Omrop Fryslân). Speciaal voor het unieke optreden op VERS! is saxofonist Tim de Vries aan de line-up van Soundboxx toeg evoegd. De Vries geeft op het festival nog twee optredens, met Walking Cats en Monk. De vierde editie van het jaarlijkse festival VERS! vindt plaats op zaterdag 6 februari in Sneek, bij Kunstencentrum Atrium en Poppodium Bolwerk. Er zijn ruim dertig optredens. Lokaal, regionaal en provinciaal talent is traditiegetrouw sterk vertegenwoordigd. Ook een aantal nationale acts, zoals trompettist Eric Vloeimans, The Upsessions, Kim van Zeben en Friends of the Family, zijn van de partij. Meer informatie over VERS! staat op de Facebook-pagina van het festival: www.facebook.com/versfestival.

Auteur

redactie