Trio Giphart & Chabot’ bij LAS

Sneek

Ronald Giphart en Bart Chabot - Trio Giphart & Chabot –  komen vrijdag 5 februari op uitnodiging van de  stichting Literaire Activiteiten Sneek (LAS) naar Sneek. Het optreden is vanaf 20.15 uur in de Noorderkerkzaal.

Met dit optreden wil de LAS haar tienjarig bestaan luister bij zetten. Bart Chabot zou bij het eerste LAS-lustrum (2010) Sneek al aandoen, maar toen werd er een tumor ontdekt in zijn hoofd. Gelukkig gaat het nu weer helemaal goed met hem. ,,Overal in den lande proberen wij mensen te verpozen met onze woorden, wij zijn vertegenwoordigers in troost”, schreef ooit Martin Bril over de theatervoorstelling Giphart en Chabot met Bril (2005 - 2007). In 2008 kwam de opvolger, De Grote Liefde, een show die helaas vroegtijdig moest worden afgebroken wegens de ziekte van Martin Bril. En dit voortijdige einde heeft altijd geknaagd. Het voornemen om na het overlijden van Martin Bril snel weer op de bühne troost te vertegenwoordigen, werd ruw verstoord door fysieke perikelen van Bart Chabot. Maar dat spook lijkt te zijn overwonnen, vandaar dat Giphart en Chabot nu voor derde keer de krachten bundelen en het land intrekken met een vrolijke, hilarische, ontroerende, wijze, bijzondere en uitermate onderhoudende voorstelling. Trio Giphart & Chabot is een show in de inmiddels rijke en roemruchte traditie van schrijvers als Jules Deelder, Remco Campert, Jan Mulder, Joost Zwagerman en Nico Dijkshoorn. Er wordt voorgelezen, gezongen en wellicht zelfs gedanst. Reserveren kan alleen via www.theatersneek.nl

Auteur

redactie